Accountantscontrole

Accountantscontrole

Accountantscontrole voor middelgrote en grote ondernemingen

Heeft uw bedrijf een controleplicht? Middelgrote en grote ondernemingen zijn verplicht om hun jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerd accountant. Op basis van de wet bent u controleplichtig als u twee achtereenvolgende boekjaren voldoet aan twee van de drie criteria:

  • U heeft een balanstotaal van zes miljoen euro;
  • U heeft een omzet van twaalf miljoen euro;
  • U heeft 50 personeelsleden.

Het is uiteraard ook mogelijk om vrijwillig uw jaarrekening te laten controleren. Het heeft namelijk een aantal voordelen: een controleverklaring helpt u bijvoorbeeld bij de aanvraag van een lening, een subsidieregeling of bij de verkoop van uw bedrijf

Waarom controleplicht?

De accountantscontrole is ingevoerd zodat stakeholders de juiste beslissingen kunnen nemen, denk aan de aandeelhouders, de bankier, de Raad van Toezicht of de Raad van Commissarissen.

Een goedgekeurde controleverklaring geeft aan dat de jaarrekening een getrouw beeld van de werkelijkheid weergeeft. Dit wil zeggen dat de jaarrekening vrij is van materiële afwijkingen als gevolg van fouten en/of fraude.

Onze efficiënte en klantgerichte accountantscontrole

Onze controleaanpak combineren wij met de kernwaarden van Crowe Contour B.V.: duidelijk, betrokken en toekomstgericht. Kwaliteit staat bij onze controleverklaring hoog in het vaandel. Dit blijkt uit de hoogst haalbare score bij een kwaliteitsbeoordeling van onze controle-afdeling.

Bij Crowe Contour B.V. focussen we ons op de relevante en essentiële bedrijfsprocessen. Dit betekent dat we de traditionele aanpak, waarbij een organisatie van A tot Z wordt doorgelicht, hebben losgelaten. Per organisatie bekijken we waar we ons het beste op kunnen focussen, zodat we een efficiënte controle bewerkstelligen en de doorlooptijd kort wordt gehouden. Uiteraard komen we met aanbevelingen om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Controleplicht in het buitenland

Crowe Contour B.V. beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van internationale ondernemersvraagstukken in de regio Nederland-Duitsland en Nederland-België.

Wanneer u in het buitenland onderneemt is het voor u wellicht niet duidelijk welke controles verplicht zijn, dan wel aan welke wet- en regelgeving u moet voldoen. Doordat we lid zijn van een groot netwerk zijn we in staat om u te ondersteunen bij controles in het buitenland. Het netwerk biedt toegang tot deskundigen over de hele wereld die gespecialiseerd zijn in lokale regelgeving en strategieën.

Wij helpen u graag met de wettelijke controleplicht

Bent u benieuwd hoe u uw controleplicht op een efficiënte manier kunt invullen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Ik help u graag verder

Norbert

Norbert

Vennoot Accountancy [email protected]

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug

Accountantskantoor Crowe Contour B.V.

Crowe Contour B.V. is een no-nonsens accountantskantoor dat het beste uit uw onderneming haalt. Wij voorzien u van proactief advies en zorgen dat u te allen tijde inzicht heeft in uw huidige gegevens of cijfers.

Samen creëren we de omstandigheden om succesvol te zijn. Samen gaan we lijnrecht naar resultaat